slo eng hr
OBJAVE
Šest korakov Interim managementa
01.03.2015

Čeprav imajo organizacije raznolike primere, se vsi vrtijo okoli končne obroditve sadov. Spodaj je 6 ključnih korakov za uspešno izveden Interim management projekt z dosego zastavljenih ciljev.

1 Definiranje ciljev

Opredelitev in specifikacija ciljev pomaga organizaciji razumeti s kakšnimi izzivi se sooča in presoditi ali je Interim management primerna oziroma najboljša reštitev.

2 Potrditev izbire Interim managerja

Interim manager mora biti visoko tehnično in praktično podkovan glede na naravo organizacijskega projekta. Zato je pomembno kakšne so njegove kompetence, motivacija in specifična znanja.

3 Vrednotenje izzivov z organizacijo

Izmenjava informacij med naročnikom in Interim managerjem mora služiti opredelitvi ključnih izzivov projekta.

4 Začetek Interim management projekta

Prvih deset dni projekta je ključnega pomena, saj je to čas, ki ga mora Interim manager izkoristiti za ustvarjanje dobrega prvega vtisa, ki mu bo skozi celoten projekt pomagal pri vodenju in dobrem sodelovanju z obstoječo ekipo. Prav tako je to čas, v katerem akcijski načrt pomaga pri povzemanju ključnih vprašanj, ki se jim je treba posvetiti in ukrepih, ki jih je treba sprejeti.

5 Sprotno merjenje napredovanja projekta

Merjenje napredka in vodenje sta pogosto ključ do uspešno izpeljanega projekta. Vsa dejanja in posegi Interim managerja so tako izvedeni v skladu s pričakovanji in dogovori z organizacijskimi odločevalci.

6 Zaključek in predaja projekta

Povprečno trajanje projekta, vodenega s pomočjo Interim managerja, je ponavadi med 6 in 18 meseci. Ob prihodu v organizacijo mora Interim manager zagotoviti kontinuiteto in na koncu projekta predati ključne naloge upravljalcem organizacije, z namenom zagotovitve nadaljnjih uspehov.

 

Povzeto po: The 6 essential steps of interim management assignments

Sledite nam na

Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

POVPRAŠEVANJE

Za dodatna vprašanja in ponudbo izpolnite spodnji obrazec. Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.


*IME IN PRIIMEK:
*TELEFONSKA ŠT.:
*PODJETJE:
*EMAIL:
VAŠE SPOROČILO: