slo eng hr
OBJAVE
Praktični nasveti za izboljšanje čustvene inteligentnosti
30.03.2017

Kadrovska agencija

V zadnjih dveh objavah smo vam predstavili čustveno inteligentnost, njene elemente, praktičen primer ter negativno plat. V sledeči objavi vam želimo podati nekaj koristnih nasvetov za krepitev omenjenega konstrukta.

Ker je čustvena inteligentnost kompetenca, obstajajo načini za urjenje le-te. Za izostritev samozavedanja si lahko pomagate s spremljanjem samega sebe. Vsak dan posvetite par minut refleksiji svojih aktivnosti in svojih misli, kar vam bo pomagalo na poti do višje stopnje omenjenega aspekta čustvene inteligentnosti.

Za izboljšanje samoobvladovanja strokovnjaki predlagajo, da sami pri sebi ustavite nagnjenost k obtoževanju drugih, ko gre kaj narobe. Zavežite se k priznavanju svojih napak in se soočite s posledicami. To vam bo omogočilo, da hitro pridobite spoštovanje ljudi okoli vas.

Za zviševanje nivoja motivacije je ključnega pomena ponovni pregled razlogov za delo. Ljudje smo nagnjeni k temu, da hitro pozabimo, kaj imamo res radi pri svojem poklicu ali delovnem mestu. Zato je priporočljivo, da si vzamete čas, da sami sebe opomnite, zakaj ste si to delo sploh želeli.

Če imate težave z izkazovanjem empatije, se poskusite postaviti v čevlje drugega posameznika. Vsak lahko zagovarja svoj pogled na stvari, veliko pa lahko pridobite, če si vzamete čas za pogled na situacijo s perspektive nekoga drugega.

Za krepitev socialnih sposobnosti je pomembno, da se naučite reševati konflikte med člani tima, strankami ali naročniki. V ta namen uporabljate primerno komunikacijo, obenem pa se trudite, da prisluhnete vsem vključenim.

Več objav na: www.interimadria.si

Viri:

Batool, B.F. (2013). Emotional Intelligence and Effective Leadership. Journal of Business Studies Quarterly, 4, 84 – 94.

Burnell, S.H. (2013). Emotional Intelligence in the Workplace. University of South Florida: Faculty Assistance Program.

Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

POVPRAŠEVANJE

Za dodatna vprašanja in ponudbo izpolnite spodnji obrazec. Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.


*IME IN PRIIMEK:
*TELEFONSKA ŠT.:
*PODJETJE:
*EMAIL:
VAŠE SPOROČILO: