slo eng hr
OBJAVE
Naj ostanem ali grem?
09.12.2015

V obstoječi službi ste »še kar« zadovoljni, več stvari je pozitivnih kot negativnih, ampak imate vseeno občutek, da »to ni to«. Zato vas je premamil nov karirerni izziv, prejeli ste ponudbo nove zaposlitve, jo sprejeli in (skoraj bivšemu) šefu suvereno vrgli odpoved na mizo.

Preobrat: naenkrat vam obstoječi delodajalec ponuja vse kar ste si zadnja leta želeli, samo da vas zadrži v podjetju. Sedaj ste v veliki dilemi. Dobrodošli v nočno moro vseh kadrovikov.

To je pogost scenarij in postavlja kandidate pred veliko preizkušnjo, tako da se s prošnjo po nasvetu često obrnejo tudi na nas. Na prvi pogled izgleda, kot da se s to proti-ponudbo vse težave v obstoječi službi rešijo – zaposlenemu ostane, kar je dobrega, kar ga je pa motilo (plača, napredovanje, itd.) pa se bo sedaj uredilo. Naenkrat se zdi prvotni motiv za menjavo zaposlitve manj prepričljiv. Kako se odločiti?

Potrebno se je vprašati, kako to, da je aktualen delodajalec naenkrat pripravljen ponuditi boljše pogoje, zakaj je naenkrat možno urediti problematiko, ki je prej naletela na gluha ušesa? Ponavadi gre za dve zadevi: kupovanje časa in pa (prevečkrat) ego nadrejenih, ki enostavno ne morejo akceptirati dejstva, da je nekdo (drug) v vas prepoznal vrednost, ki je sami niso videli ali želeli videti.

Ko se v službi razve, da ste pripravljeni menjati službo ali da ste se celo že pogovarjali drugod, je to skoraj vedno začetek konca. Zaupanja enostavno ni več, v medsebojne odnose se prikrade senca dvoma in v takih pogojih je težko uspešno delati. Vaš nadrejeni bo v vmesnem času tako ali tako (bolj ali manj) aktivno iskal vašo nadomestitev, medtem pa bodo (nove) obljube prelomljene in stari problemi bodo zopet priplavali na površje. Vi pa se boste še bolj sekirali in obžalovali zamujeno priložnost. Po mojih izkušnjah se 99% takih zgodb zaključi najkasneje v enem letu – ali zaposleni delovno mesto zapusti sam ali pa je »odiden«. In ko gledamo nazaj nam je jasno, da je bilo to leto vnaprej izgubljeno.

Vse skupaj torej pomeni, da je odločitev za sprejem ali zavrnitev nove zaposlitve zelo pomembna saj vpliva tako na vašo kariero, kot posledično tudi na privatno življenje. Pogovori z morebitnim novim delodajalcem morajo biti maksimalno diskretni predvsem da zaščitite sebe, ko pa so karte enkrat na mizi je treba partijo odigrati do konca. Blefiranja ne priporočam saj je to tvegana igra z nejasnim končnim izidom, morebitno cincanje pa kadroviku vaš motiv postavlja pod vprašaj, le ta pa je pogosto ključnega pomena pri ponudbi zaposlitve.

Moj nasvet je, da bodite pri sprejemanju odločitve predvsem iskreni sami do sebe in kar se da objektivni pri oceni situacije in potenciala v aktualni službi, kakor pri ponujeni (novi) priložnosti. Vsekakor pa, ko enkrat daste obljubo o prestopu, jo velja držati. Če boste snedli besedo in ostali v trenutni službi, boste odločitev zelo verjetno obžalovali. Kot rečeno je zelo realno, da boste slej kot prej prisiljeni oditi, prejšnje ponudbe pa ne bo več na mizi. Ampak vsaka šola tudi nekaj stane...

Sledite nam na .

Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

POVPRAŠEVANJE

Za dodatna vprašanja in ponudbo izpolnite spodnji obrazec. Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.


*IME IN PRIIMEK:
*TELEFONSKA ŠT.:
*PODJETJE:
*EMAIL:
VAŠE SPOROČILO: