slo eng hr
OBJAVE
Ali resnica boli tudi pri iskanju zaposlitve?
06.08.2015

Logično je, da se kandidati na razgovoru želijo pokazati v najlepši luči, se pravi poudarjati svoja znanja in kompetence ter se izogibati področjem in temam, kjer se skrivajo morebitne šibkosti. Večini je jasno, da morajo  pomembnejše pomanjkljivosti oz. specifične življenjske situacije v neki fazi priti na dan, ampak ostaja dilema, kaj vse omeniti na uvodnem razgovoru, kaj prihraniti za morebitni naslednji krog in kaj – iz takega ali drugačnega razloga – zamolčati. 

Ste (sveže) ločeni, morda ste (ozdravljeni) odvisnik, imate specifično zdravstveno stanje? Ste že dve leti brez službe, ste ostali brez vozniškega dovoljenja, ste v osebnem stečaju oz. hudi finančni stiski? To so resne in po navadi osebne zadeve, o katerih je težko govoriti, hkrati pa ne moremo zanikati, da potencialno lahko precej vplivajo na kandidatovo zmožnost opravljanja določene zaposlitve.

Pri razkrivanju delikatnih osebnih informacij gre pogosto za vprašanje zaupanja med kandidatom in agencijo, tu veliko vlogo igra občutek in izkušnje kadrovika, s katerim se pogovarjate. Ljudje se lažje in bolj odkrito pogovarjamo s sogovorniki, za katere imamo občutek, da nas razumejo. Od nas sicer lahko zahtevate zaupnost in dobili jo boste, vendar je realno, da vas naročniku ne moremo priporočiti, če mu ne moremo posredovati relevantnih informacij – tako vaših prednosti kot potencialnih zadržkov. Vsekakor naš motiv ni pred naročnikom razgaliti vaših težav in slabosti, ampak graditi na vaših prednostih. Zapomnite si, da smo na isti strani – vaša zaposlitev za nas pomeni uspešno zaključen projekt.

Iz vidika kadrovika specifična (osebna) situacija često ne igra najpomembnejše vloge pri potencialni zaposlitvi, nam pa precej pomaga razumeti vas kot osebo. Na primer, če ste v preteklosti imeli – in uspešno rešili – težave z zasvojenostjo, to veliko pove o vašem karakterju, da razumete težke situacije, da ste borec in tudi zmagovalec. Seveda pa v tem primeru za naročnika oz. delodajalca obstajajo določena tveganja, ki jih ne smemo ignorirati, temveč jih je treba ovrednotiti in postaviti v kontekst odprtega delovnega mesta, delodajalca in vas kot kandidata.

Če pa ste modro tiho, se nam teoretično sicer lahko izmuznete skozi sito in tako nas kot naročnika preslepite, ampak ko bodo prikrite težave prišle na dan – saj vedno pridejo – boste hitro izgubili službo, hkrati pa boste osramotili sebe, svoje bližnje, delodajalca pa tudi agencijo, s katero ne boste sodelovali nikdar več. Priporočam vam torej, da informacije, ki so relevantne ali za iskano delovno mesto ali za vas kot iskalca, sami izpostavite. Pokazali se boste kot odprta oseba, ki se pred težavami ne skriva, ob tem pa imate tudi idealno priložnost osvetliti ozadje in predstaviti ter zagovarjati vaše videnje tako same situacije, kot rešitve.

Včasih si je nekomu, ki je prebrodil zahtevno situacijo, težko predstavljati, da ga bodo ljudje oz. kolegi še videli na isti način kot prej, zato določene zadeve tudi skrivamo in prepogosto raje tvegamo posledice, če oz. ko pridejo na dan. Ampak verjemite, število ljudi z večjimi ali manjšimi težavami je večje kot si mislite. Nobody's perfect. Nihče torej ni popoln in popolnosti od vas nihče niti ne pričakuje. Pričakujemo pa da ste iskreni, predvsem pa fer.

Sledite nam na

 

Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

POVPRAŠEVANJE

Za dodatna vprašanja in ponudbo izpolnite spodnji obrazec. Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.


*IME IN PRIIMEK:
*TELEFONSKA ŠT.:
*PODJETJE:
*EMAIL:
VAŠE SPOROČILO: