slo eng hr
OBJAVE
Zakaj nisem povabljen na razgovor, če pa izpolnjujem vse pogoje?
30.07.2015

Pogosto vprašanje iskalcev zaposlitve ima povsem logičen odgovor.

Čudi me, da je zgornje vprašanje tako pogosto na ustnicah iskalcev zaposlitev, kajti odgovor je povsem logičen: na razgovor niste bili povabljeni zato, ker je poleg vas razpisne pogoje izpolnjevala tudi kopica drugih kandidatov, ki pa so (očitno) bolje od vas prepričali kadrovike, da so jih uvrstili v ožji krog kandidatov povabljenih na osebni pogovor.

Objavljeni razpisni pogoji za zasedbo določenega delovnega mesta so namreč le uvodni oz. preliminarni filter za prejete prijave. Ustrezanje objavljenim pogojem še niti približno ne pomeni, da ste primerni za dotično zaposlitev, ampak, da vi kot kandidat zadostujete osnovnim (minimalnim) kriterijem, da bi se morebiti lahko pogovarjali naprej. Ali se dejansko bomo pa je delno odvisno od vas oz. vašega CV-ja, delno pa od kakovosti prijavljene konkurence.

Se sprašujete, zakaj potem delodajalci v oglasih ne navedejo točno definiranega profila želenega (idealnega) kandidata, zakaj ne objavljajo povsem specifičnih, natančnih zahtev oz. pogojev za zasedbo delovnega mesta? Odgovor je zopet zelo preprost: ker takim kriterijem v popolnosti ne bi ustrezal nihče. Kot ni popolnih ljudi, tako tudi ne obstaja idealen kandidat, zaposleni, kot tudi ne idealen šef.

Tako smo spet na začetku. Imamo (pre)splošno napisane zaposlitvene oglase, ogromno število prijav in posledično skoraj enako število nezadovoljnih pošiljateljev/iskalcev ter glavobol kadrovikov, ki naj bi v morju prejetih CV-jev našli prefektnega kandidata za odprto pozicijo.

Če se vam tak koncept trga dela zdi neučinkovit, potem niste edini, saj se vse več podjetij in agencij obrača stran od klasičnega kadrovanja preko objav in raje posegajo po metodah t.i. »direktnega iskanja« kadra, kjer poudarek ni na veliki količini generiranih prijav, temveč na skrbno targetiranem iskanju želenih znanj oz. kompetenc. Agencije, ki kadrujemo na tak način, ne čakamo, da nam na mizo pade idealna prijava oz. CV, temveč skozi raziskavo in analizo tržišča dela neposredno poiščemo zanimive kandidate. Postopek direktnega iskanja je hitrejši in prinaša bistveno boljše rezultate, res pa je, da od agencije oz. kadrovikov zahteva precej višjo stopnjo strokovne ekspretize.

 

Sledite nam na

Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

POVPRAŠEVANJE

Za dodatna vprašanja in ponudbo izpolnite spodnji obrazec. Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.


*IME IN PRIIMEK:
*TELEFONSKA ŠT.:
*PODJETJE:
*EMAIL:
VAŠE SPOROČILO: