slo eng hr
OBJAVE
Delodajalec bi me rad zaposlil preko agencije
23.07.2015

Prišli ste skozi selekcijski proces, pometli s konkurenco in ste na pragu (nove) zaposlitve. Ko pride čas podpisa pogodbe, se izpostavi, da vas bi rad bodoči delodajalec – vsaj za nekaj časa – želel zaposliti preko agencije za posredovanje dela, preko t.i. »najema«.

To pomeni, da bi bili zaposleni pri agenciji, na delo pa bi (normalno) hodili k delodajalcu (v tem razmerju imenovanem »uporabnik«). In čeprav vam pri uporabniku in v agenciji zatrujejo, da je to za vas praktično isto kot če bi bili zaposleni »pri njih«, imate sedaj resne pomisleke. Ali so le-ti upravičeni?

Iz formalno-pravnega vidika je tak način zaposlovanja oz. t.i. »posredovanja dela« popolnoma skladen z zakonodajo; v tujini je precej uveljavljena praksa, v uporabi in porastu pa je tudi pri nas. Je pa res, da se v Sloveniji ustvarja precej negativna slika takšnega načina zaposlovanja – naši sindikati imajo pač dober PR – in da s(m)o delojemalci posledično zadržani do agencij za zaposlovanje ter delovnega razmerja, urejenega na tak način.

Kakšne so potem dejansko razlike za zaposlenega?

Če agencija in uporabnik sledita črki zakona – in nadzor je zelo strog – zaposleni praktičnih razlik ne bi smel občutiti. V primerjavi s kolegi na enakem delovnem mestu, ki so zaposleni neposredno pri delodajalcu, morajo biti prejemki popolnoma enaki, enake pravice pa agencijski delavci uživajo tudi na področju pravne varnosti, torej glede odpuščanja, dopustov, bolniških odsotnosti, itd.. Za agencijskega delavca je torej razlika, da je zaposlen pri agenciji, s katero ima sklenjeno pogodbo o zaposlitvi, in je napoten na delo k uporabniku, s katerim ima agencija sklenjeno pogodbo o zagotavljanju dela. Nekateri zaposleni tak aranžma vidijo kot varnejši, saj (ugledne) agencije s kvalitetnim kadrom rade gradijo dolgoročen odnos, ki presega samo eno (trenutno) zaposlitev. Zaposleni tako – poleg zaposlitve – lahko pridobi tudi dolgoročnega kariernega partnerja.

Agencije gotovo ne delate zastonj, kdo torej storitev posredovanja dela plača?

Strošek storitve agencije vedno in v celoti krije uporabnik, torej podjetje kjer zaposleni dejansko dela. Zaposleni agenciji ne plača ničesar, prav tako agencija zaposlenemu ničesar ne »odtegne«.

V čem je potem hec, zakaj se to delodajalcem oz. uporabnikom izplača?

Tukaj je zadeva večplastna, saj so razlogi za uporabo posredovanega dela različni. Gotovo je najbolj pogost razlog zagotavljanje fleksibilnosti poslovanja, kar predvsem velja za proizvodno in drugo normirano delo, kjer se mora obseg dela čim bolj fleksibilno prilagajati trenutnim potrebam. Pri nas je fleksibilnost zaposlovanja (in odpuščanja) na trgu dela še vedno problem, vseeno pa uporabnik s pomočjo agencije in njenih zapslenih lažje amortizira fluktuacije v delovnem procesu. Tu dejansko lahko rečemo, da se uporabniku sodelovanje z agencijo »izplača«, saj relativno hitro in z malo lastnega angažmana (in stroška) lahko prilagaja potrebe po zaposlenih.

Ostali razlogi so bolj stvar odločitve uporabnika oz. zaposlovalca. Lahko, da podjetje nima svojega kadrovskega oddelka in prepusti agenciji celotno kadrovanje, zaposlovanje, obračun plač in podobno. Včasih je razlog v prilagajanju števila redno zaposlenih (strošek agencijskega delavca se vodi kot strošek storitev, ne strošek dela), ponekod pa se agencijsko delo kombinira tudi z iskanjem in s selekcijo kadrov oz. se čas zaposlitve preko agencije uporabi kot neke vrste poskusna doba, na koncu katere potem sledi redna zaposlitev direktno pri uporabniku.

Skratka, iz vidika delojemalca je zaposlitev preko agencije za posredovanje dela popolnoma legitimna oblika zaposlitve, v kateri so pravice in prihodki delavca izenačeni z običajno zaposlitvijo pri delodajalcu, s tem da iskalci/zaposleni zaradi tega nimajo nobenih stroškov. Razlogi za obstoj oz. uporabo takega načina dela so torej pri uporabniku oz. delodajalcu, ki preko takega načina zaposlitve optimizira svoj poslovni proces.

 

Sledite nam na

Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

POVPRAŠEVANJE

Za dodatna vprašanja in ponudbo izpolnite spodnji obrazec. Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.


*IME IN PRIIMEK:
*TELEFONSKA ŠT.:
*PODJETJE:
*EMAIL:
VAŠE SPOROČILO: