slo eng hr
OBJAVE
Četrta uničujoča napaka, ki Vam nevede preprečuje, da bi se najboljši ljudje pridružili Vašemu podjetju!
30.06.2015

Pomanjkanje objektivnosti

Večina kadrovskih strokovnjakov je mnenja, da intervjuji niso dovolj in ne delujejo, ne glede na dolžino trajanja le teh. Rezultati so velikokrat pristranski in subjektivni. Kljub takšnemu mnenju je danes še vedno večina ljudi v delovno razmerje sprejeta le na podlagi intervjuja. V kolikor se odločite za ta postopek, se predvsem pripravite na večjo možnost "halo efekta".

Velikokrat se srečam s pojavom večih izpraševalcev hkrati, kar je dober ukrep za preprečevanje "halo efekta". Za osebo na drugi strani pa takšen proces še poveča stres, kar pa ni nujno slabo, kadar iščete nekoga, ki bo dobro deloval v stresnih situacijah.

Vsekakor pa je v takšnih primerih nujno pripraviti strategijo vprašanj za intervjujanca in nič ni boljšega, če mu pojasnite, kakšno vlogo ima vsakdo od izpraševalcev v podjetju in v kadrovskem procesu.

Druga možnost je seveda, da k sodelovanju povabite strokovnjaka, ki bo opravil prvi del in ocenil kandidate ter jih povezal s pričakovanimi znanji in lastnostmi, ki jih iščete. Sodelovanje z zunanjim svetovalcem vas lahko reši pred samim seboj, saj ne bo pristranski in naredil potencialne napake tako imenovanega "halo efekta".

Želimo vam veliko uspeha v vaših nadaljnjih kadrovskih postopkih.

Prihodnjič pa se bomo posvetili nekaj dejavnikom, ki vam lahko pomagajo privabiti najboljše!

 

Nadaljevanje sledi ...

Sledite nam na

Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

POVPRAŠEVANJE

Za dodatna vprašanja in ponudbo izpolnite spodnji obrazec. Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.


*IME IN PRIIMEK:
*TELEFONSKA ŠT.:
*PODJETJE:
*EMAIL:
VAŠE SPOROČILO: