slo eng hr
OBJAVE
Ali dobro napisan CV pomaga do (boljše) zaposlitve?
24.06.2015

Mnogi iskalci zaposlitve, sploh tisti bolj na začetku svoje poslovne poti, se pogosto sprašujejo, kako napisati idealen življenjepis oz. CV, da bi bil kar najbolj zanimiv potencialnim delodajalcem.

V medijih je to že dodobra obdelana tema, tudi na internetu najdemo na tisoče nasvetov in zdi se, kot da ima na to temo vsak vaš sošolec, sodelavec ali prijatelj svoje mnenje, nasvet ali poseben »trik«. Ob vseh teh – bolj ali manj koristnih – informacijah se še vedno pokaže, da kljub upoštevanju nasvetov in vloženemu trudu, uspeh še zdaleč ni zagotovljen. Kako to?

Delni razlog je ta, da ima vsak kadrovik svojo metodo selekcioniranja podanih informacij v CV-ju; večletna rutina pač naredi svoje. Kolikor je različnih pristopov k pisanju življenjepisa, toliko je tudi različnih parov oči, ki ga bodo prebrali in ovrednotili. Ne razmišljajte torej preveč o tem, kako napisati idealen CV, ta namreč ne obstaja, tako kot ne obstaja idealen sodelavec ali idealna služba. Vaš poslani življenjepis je lahko v najslabšem primeru razvrščen kot »nezanimiv«, v najboljšem pa »potencialno zanimiv«, razpon je torej precej manjši kot si morda mislite.

Morda ste tudi vi prepričani, da se na vsak interesanten razpis prijavi malo morje ravno prav kvalificiranih ljudi in da je kadroviku narediti preliminarno selekcijo izjemno težka naloga. Zelo se motite. V resnici je, kljub poplavi prijav, zelo malo kandidatov, ki zares ustrezajo iskanemu profilu in večina kandidatov je za to delovno mesto v dani konkurenci – na žalost – neprimernih. V primeru javno oglaševanega prostega delovnega mesta je ponavadi med 80 in 90 % prejetih življenjepisov razvrščenih ekspresno hitro – ali so namenjeni v rezalnik papirja ali pa romajo na kup označen »zanimivo« – in slednji je ponavadi (pre)majhen.

Povedano po resnici, pri tako majhnem deležu zares interesantnih kandidatov smo kadroviki – če kandidat res dobro ustreza iskalnim pogojem – pri samem življenjepisu pripravljeni precej pogledati skozi prste. V takem primeru nas ne zanimajo več sama oblika oz. format, uporabljena pisava, pravo časovno zaporedje preteklih zaposlitev, itd. Pripravljeni smo spregledati tudi kakšno zares banalno slovnično napako. Če pa ste ravno v preostalih 10 do 20 % še »nerazvrščenih« prijav, ste torej nekje vmes in v taki situaciji vas zanimiv in primerno strukturiran CV potencialno lahko pomakne med povabljence na razgovor.

Morda si po vsem prebranem sedaj mislite, da se s CV-jem ni vredno posebej truditi in statistika pravi, da imate morda prav. Ampak razmislite ali ste se na današnjem trgu dela, ob tako hudi konkurenci protikandidatov, res pripravljeni odreči določeni potencialni prednosti, četudi je ta lahko zelo majhna? In če hočete moj nasvet: potrudite se, če že ne zaradi zgoraj napisanega pa vsaj zaradi sebe, da boste sami pri sebi vedeli, da ste naredili vse kar ste lahko.

Za konec pa še ena streznitev. Zavedajte se, da samo na podlagi CV-ja še nihče ni dobil službe. Maksimalen domet CV-ja, še tako »dobrega«, je povabilo na osebni razgovor in čisto nič več. Ko vas povabimo na razgovor in sedite nasproti nas postane tisti kos papirja, s katerim ste se tako trudili, popolnoma nepomemben in v ospredje stopijo drugi faktorji.

O njih pa v enem od naslednjih prispevkov ...

Sledite nam na

Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

POVPRAŠEVANJE

Za dodatna vprašanja in ponudbo izpolnite spodnji obrazec. Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.


*IME IN PRIIMEK:
*TELEFONSKA ŠT.:
*PODJETJE:
*EMAIL:
VAŠE SPOROČILO: