slo eng hr
OBJAVE
Bo prihajajoče leto v znamenju izgorelosti zaposlenih?
29.12.2014

Najnovejše raziskave kažejo, da je kar 70 % zaposlenih do neke mere nezadovoljnih oziroma ne čuti pripadnosti podjetju, kar se kaže v nižji produktivnosti in širjenju negativizma.

Več kot dve tretjini zaposlenih se tako, glede na poročilo The State  of Workplace Productivity report, sooča s prevelikim obsegom dela, ki za njih povzroča prevelik stres in se posledično velikokrat konča z iskanjem nove zaposlitve.

Za podjetje to predstavlja veliko izgubo, saj se sooča s stroški nadomestitve izgubljenega zaposlenega, ki predstavljajo med 50 in 60 odstotki letne plače zaposlenega. Hkrati pa mora podjetje vložiti veliko časa v uvajanje novega zaposlenega. Povprečno traja uvajanje zaposlenih 24,5 delovnih dni, v nekaterih gospodarskih panogah pa to lahko uvajanje doseže skoraj 40 delovnih dni.

Da bi preprečili izgorelost, nezadovoljstvo in odhajanje zaposlenih iz podjetja, je pomembno, da delodajalec pomaga zaposlenim pri zmanjševanju stresa in posledično pri zagotavljanju želene ravni motivacije in produktivnosti. To lahko doseže s krepitvijo sposobnosti delegiranja managerjev, graditvijo njihovih komunikacijskih sposobnosti, zagotavljanjem pravega razmerja med zaposlenimi in delom, pravilnem soočanju s poplavo informacij, učenjem postavljanja prioritetnih nalog in zagotavljanju časa za razmislek.

 

Povzeto po: Will 2015 Be the Year of Worrying About Employee Burnout? 

Sledite nam na

Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

POVPRAŠEVANJE

Za dodatna vprašanja in ponudbo izpolnite spodnji obrazec. Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.


*IME IN PRIIMEK:
*TELEFONSKA ŠT.:
*PODJETJE:
*EMAIL:
VAŠE SPOROČILO: