slo eng hr
OBJAVE
Zakaj je boljša izbira najeti interim managerja kot redno zaposliti novega sodelavca?
27.05.2015

Projektnega dela je vse več. Stalni, utečeni posli in mirna obdobja so praktično minili. Posledično se vse več podjetij srečuje z vprašanjem kako reševati težave, hitro in učinkovito, ob ustreznih stroških. Običajno vprašanje je »Ali zaposliti strokovnjaka ali začasno najeti interim managerja?«.

V kolikor imate v podjetju situacijo, ki ne potrebuje stalnega vodenja, nadziranja procesov in zaposlenih, je interim manager vedno boljša in z vidika donosnosti na vložena sredstva tudi ugodnejša oblika reševanja tovrstnih izzivov.

Z najemom interim managerja podjetje namreč v kratkem časovnem obdobju pridobi potrebno dodano vrednost. S svojo strokovno izobrazbo, izkušnjami, visoko usposobljenostjo za posamezen projekt in drugačnim načinom ter tempom dela, zaposlenim v podjetju predaja izkušnje in znanja. Redno zaposleni managerji ali celo svetovalci so manj nagnjeni k predajanju znanja.

Prepričanje, da je najem interim managerja dražje od redne zaposlitve, se je izkazalo za zmotno, saj ima podjetje z najemom interim managerja stroške le v času sodelovanja, ki pa je vedno le projektno. Posledično v času, ko ga ne potrebuje ni stroškov. Povedano drugače - ROI interim managerja v primerjavi s svetovalci ali redno zaposlenimi je višji.

Prednost najema interim managerja pa se ne skriva le v ROI, temveč tudi v potrebi oziroma želji podjetij po hitri odzivnosti na vsakodnevne izzive ter sposobnosti sprejemati hitre, vendar učinkovite odločitve. Interim manager je na razpolago skoraj takoj in je sposoben priti do želenih rezultatov v izjemno kratkih časovnih okvirjih, v čemer se tudi razlikuje od redno zaposlene osebe, ki potrebuje več mesecev, da se spozna z naravo dela in se tako zares vživi v svojo vlogo v podjetju. Interim manager se ne posveča odnosom v podjetju, temveč reševanju ključnih izzivov zaradi katerih je bil angažiran s strani podjetja. Osnova, ki mu omogoča hitro adaptacijo in doseganje rezultatov, so njegove neposredne izkušnje iz industrije in sorodnih podjetij.

Veliko delodajalcev je navdušenih nad začasno prisotnostjo interim managerja v podjetju, ki je povezana z dejstvom, da le-temu ne bo težko povedati svoji ekipi resnice oziroma tistega, kar morajo slišati. Prav tako pa interim manager ni vpleten v samo politiko podjetja, kar pomeni, da ni vključen v kakršna koli rivalstva ali razlike med oddelki, ki bi lahko pripeljale do sprememb znotraj podjetja.

Kako od interim managerja pridobiti največ?

Nadaljevanje sledi ...

 

Sledite nam na

Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

POVPRAŠEVANJE

Za dodatna vprašanja in ponudbo izpolnite spodnji obrazec. Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.


*IME IN PRIIMEK:
*TELEFONSKA ŠT.:
*PODJETJE:
*EMAIL:
VAŠE SPOROČILO: