slo eng hr
OBJAVE
Kako najbolje izkoristiti interim managerja v času prisotnosti v podjetju
19.05.2015

Zakaj interim managerjev ne moremo enačiti s svetovalci ...

Interim managerji so izkušeni strokovnjaki, izbrani s strani podjetji, s ciljem razumevanja potreb podjetij in zagotavljanja hitrih, a učinkovitih rezultatov. To pomeni, da imajo bogate izkušnje v posameznem, specifičnem sektorju, na podlagi katerih so sposobni podjetju pomagati pri različnih izzivih kot na primer pri vzpostavljanju večjih, mednarodnih projektov, upravljanju združevanja ali prevzema podjetij, prestrukturiranju ali uvedbi novih tehnologij.

Po navadi podjetje najame interim managerja za krajše obdobje, med šest in devet mesecev, v katerem se le-ta spopada z zahtevnimi situacijami in izzivi, kjer je potreben hiter odziv, vezan na zelo tesen in jasno začrtan časovni okvir.

 

Zakaj interim managerjev ne moremo enačiti s svetovalci

Ljudje velikokrat zamenjujejo interim managerje s svetovalci, kljub temu, da se ti med sabo razlikujejo v več poglavitnih točkah. Izkušeni inteirm managerji so cenejši od svetovalcev, hkrati pa poleg nasvetov, predlagane ukrepe tudi izvajajo in so tako osredotočeni na doseganje zastavljenih ciljev. Prav tako pa so pripravljeni svoje znanje in izkušnje deliti z ekipo preden se projekt, na katerem delajo, zaključi. Takšne oblike sodelovanja se velikokrat poslužujejo podjetja, ki želijo za vsak vložen evro dobiti v zameno zadovoljive rezultate. Prednost interim managerjev, v primerjavi s svetovalci, je tudi v vključevanju nezapletenih pogodb o sodelovanju ali pogojev glede stroškov odpovedi.

 

Zakaj torej raje najeti interim managerja kot redno zaposliti?

Nadaljevanje sledi ...

 

Sledite nam na

Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

POVPRAŠEVANJE

Za dodatna vprašanja in ponudbo izpolnite spodnji obrazec. Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.


*IME IN PRIIMEK:
*TELEFONSKA ŠT.:
*PODJETJE:
*EMAIL:
VAŠE SPOROČILO: