slo eng hr
OBJAVE
Zakaj posamezen team potrebuje pomoč interim managerja?
05.05.2015

Posamezni teami se lahko s pomočjo interim managerja učijo in osebnostno razvijajo, aktivno vključujejo v razvoj, dolgotrajno učinkovitost in dobiček podjetja.

Veliko je teamov, ki so vajeni ustaljenega delovnega ritma in svojih starih navad, za katere se včasih izkaže, da niso več najbolj učinkovite in tiste, ki bi bile potrebne za uspešen razvoj podjetja. Zato je pomoč interim managerja rešitev, ki v relativno kratkem časovnem obdobju zagotavlja želene rezultate in hkrati vzpostavlja dobro timsko dinamiko.

Lastnost interim managerja je, da se je v kratkem času sposoben integrirati v kulturo podjetja in s tem prepoznati in razumeti probleme, ki podjetje ovirajo pri doseganju zastavljenih ciljev. Ker je interim manager tako sposobnen s svojo ciljno in k poslovnim izidom usmerjeno naravnanostjo voditi projekt in hkrati vanj aktivno vključevati team, se ponovno vzubja motivacija in zagon teama za kreativne ideje in opravljanje nadaljnjega dela. Kljub temu, da je interim manager prisoten v teamu le za krajše obdobje, se v tem času ukvarja s posamezniki teama. Manj izkušeni člani teama v tem času razvijajo in nadgrajujejo kompetence, potrebne za opravljanje dela, drugi pa razvijajo drugačne, boljše prisotpe, ki bodo dolgoročno prinesli uspehe. Teamu po eni strani pomoč interim managerja pomaga v zastavljenih rokih doseči cilje, po drugi strani pa mu prinaša tudi dodano vrednost, saj v kratkem obdobju postane med sabo bolj povezan, kompetentejši in dolgoročno učinkovitejši.

 

Vir: What makes an interim really successful?

Sledite nam na

 

Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

POVPRAŠEVANJE

Za dodatna vprašanja in ponudbo izpolnite spodnji obrazec. Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.


*IME IN PRIIMEK:
*TELEFONSKA ŠT.:
*PODJETJE:
*EMAIL:
VAŠE SPOROČILO: